Skip to content

Woonboerderij

Het concept:

Heerlijk wonen aan de rand van Nederweert

Ken je dat? Van die woningen waar je voorbij loopt en denkt… hier zou ik wel eens binnen willen kijken. Dít was zo’n woning!
Deze boerderij is prachtig gelegen aan de rand van Nederweert en een aantal jaren geleden flink verbouwd. De basis was gelegd met een strakke gietvloer, plafondhoge stalen deuren, behoud van de rustieke balken en een prachtige maatwerk houten keuken. Echter mistte het bij de bewoners aan de juiste sfeer, gezelligheid en de toepassing van het juiste meubilair in de diverse ruimtes. Hoe pak je dit aan?
De bewoners nodigden 2 interieurontwerpers uit, en hadden met beide een goed gesprek. Ze vonden het lastig om een keuze te maken en daarom stelden wij aan de bewoners voor om onze krachten te bundelen en ben ik samen met Tessa deze uitdaging aangegaan.
Middels diverse conceptvoorstellen hebben we de bewoners een indruk gegeven van de mogelijkheden. Hieruit hebben zij, voor hun, de ideale opstelling gekozen en zijn wij aan de slag gegaan met een warm kleurenpalet bestaande uit flessengroen, okergeel, cognac en antraciet. Door de grote ruimtes en het vele daglicht kun je donkere accenten goed toe passen.
Bijna het gehele meubilair is vervangen. Middels een opgesteld meubelplan en een bijhorende ‘shoppinglist’ konden de bewoners op pad en hoefden ze alleen nog maar te ’test zitten’ in de winkels. De grote leeftafel in de keuken is het enige element dat is behouden. Deze hebben we wel voorzien van nieuwe stoelen in diverse modellen, echter allemaal in een antracietkleur om eenheid te behouden.
Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn we onlangs op bezoek geweest en hebben we dit prachtige resultaat mogen vastleggen. Trots op dit creatieve plan en deze mooie samenwerking.

Locatie: