Skip to content

Pro-Light Weert

Het concept:

Stoer en zakelijk

Naast mijn eigen bedrijf ben ik nog 2 dagen parttime werkzaam bij een lichtbedrijf waar ik de meest creatieve plannen maak en deze kennis uiteraard ook toe pas op mijn eigen projecten. Hoe tof als je werkgever een compleet nieuwbouw pand gaat zetten en aan je vraagt als je een ontwerp wilt maken voor de werkplekken en de nieuwe showroom. Nadat we de juiste sfeer en stijl in overleg hadden vastgesteld ben ik aan de slag gegaan met de indeling. De begane grond moest ruimte geven aan 5 flex werkplekken, een directiekantoor met een informeel zitje en een pantry waar ook de mogelijkheid was om eventueel met de klant of een vertegenwoordiger plaats te nemen. Tevens moesten ruimtes ook (deels) kunnen worden afgesloten voor enige privacy en was er behoefte aan veel opbergruimte. Ok let’s do this!

Door een T-opstelling te maken met een grote plafondhoge kast, die tevens de nodige ruimte biedt, hebben we alle functies een plek kunnen geven. Middels een combinatie van een visgraat en betonlook pvc vloer onderscheiden de ruimtes zich van elkaar. Het directiekantoor is open en transparant met een grote glazen wand die middels een schuifpui kan worden afgesloten. De pantry is een heerlijke lunchplek geworden en van alle gemakken voorzien.

De entree is rauw afgewerkt met betonnen elementen, een zwarte wand en een fantastische grote lamp als eyecatcher in de ruimte. Middels de donkere houten trap bereik je de showroom waar de visgraat pvc terug komt en door het plaatsen van diverse wanden hebben we een ‘leefomgeving’ nagebootst met lichtoplossingen om de klant een ervaring met thuis te kunnen geven. De bad- en slaapkamer hebben we weergegeven middels grafische prints op de muur en de tuin…die is voorzien van heus kunstgras.

Een heerlijke werkplek en een mooi ontvangst voor de klant is het resultaat van dit ontwerp.

 

Foto’s: Falqon Creative

 

Locatie: