Skip to content

Verbouwing Nederweert-Eind

Het concept:

Modern en stijlvol

Deze woning heeft een mooie grote leefruimte en aangrenzende keuken. Er stond een grote bank in de woonkamer die deels voor een blokkade zorgde voor de openslaande deuren naar de keuken. Teven was er weinig verbinding tussen de huidige eettafel die aan de voorzijde van de woonkamer was geplaatst en de keuken. Hier was behoefte aan een nieuw plan en meer verbinding met elkaar én de ruimtes.

Middels 2 diverse concepten heb ik de bewoners een indruk gegeven wat er allemaal mogelijk is met de woning. Het eerste voorstel sprak hun meteen aan en dit plan zijn we gaan uitwerken. De zithoek komt aan de voorzijde van de woning en middels een halfhoge roomdivider ontstaat er een knusse gezellige zithoek en wordt de grote ruimte ‘gebroken’. Aan de andere zijde een royale eettafel die zicht geeft op de tuin. De doorgang tussen woonkamer en keuken wordt twee keer zo groot gemaakt zodat er een verbinding komt tussen de keuken en woonkamer. Voor het ‘snelle ontbijt’ of lunch tussen de middag is er een barretje voorzien in de keuken waar ze als gezin met z’n vieren gezellig kunnen zitten.

De bewoners hadden een voorkeur voor een houten keuken waardoor we een combinatie hebben gemaakt van twee vloeren. Op de grijze tegelvloer komt de keuken beter tot zijn recht. Op de wand neutrale kleuren en de roomdivider in een stoere donkere uitstraling waarin een houtnerf is verwerkt. Als accentkleur een terracotta tint op de wand die optisch gezien doorloopt naar de keuken. De goudgele stoelen aan de eettafel maken het plaatje compleet.

 

Locatie: