Skip to content

Bestaande woning Nederweert

Het concept:

Strak en modern

Deze bewoners met 3 jong volwassen kinderen in huis waren toe aan een metamorfose van hun woning. Enkele meubelstukken zouden ze graag terug willen zien en de bestaande vloer werd behouden. Voor de overige invulling kreeg ik de vrije hand. Middels diverse concepten heb ik de bewoners inzicht gegeven in de mogelijkheden voor de ruimte. Al gauw werden er enkele concepten samengevoegd en gingen we aan de slag met het kleurenpalet. De bewoners hadden reeds een rustige en sobere woonstijl en zagen dit ook graag terug in het nieuwe concept, echter wel in een modern jasje. Kleuren mochten terugkomen in accessoires maar bij voorkeur niet op de wand. ‘We willen het graag strak en tijdloos’. Het kleurenpalet is dan ook samengesteld uit grijs en taupe tinten echter wel met warme materialen. Een heerlijk warm wollig carpet voor aan de voeten en een stoffen bank om lekker onderuit te zakken.

Ook de keuken kreeg in dit ontwerp een complete make-over. De oude keuken is gesloopt en voorzien van een strak exemplaar.
Met de verlichting zijn we creatief omgegaan gezien we te maken hadden met bestaande lichtpunten. Middels een opbouwrail met richtbare stralers boven het keukenblad is er functionele verlichting voorzien. In de woonkamer hebben we gebruik gemaakt van een staande lamp en zijn de bestaande plafondlampen vervangen door een moderne variant. In de kast met nisjes zijn aan de onderzijde ledstrips voorzien voor indirecte verlichting.

Locatie: